top of page

Tweede adem voor Mister Tody

Bijgewerkt op: 21 dec. 2022

Ecologisch speelgoedmerk ingebed bij moederbedrijf Moonfox

Na een luwere periode op zoek gaan naar het ideale distributiemodel: dat wordt de belangrijkste uitdaging voor Mister Tody. De Zwevegemse ontwerper en producent van ecologisch, creatief speelgoed geniet sinds 2021 van de ondersteunende structuur van moederbedrijf Moonfox. “Eigenlijk hadden we langer moeten wachten om Mister Tody naar de markt te brengen”, weet zaakvoerder Evelyne Depuydt.
Eigen invulling

Het ondernemerschap zit de familie Depuydt in de genen. Evelyne Depuydt: “Ik wist al vroeg dat mijn carrière zich zou afspelen binnen Moonfox, de onderneming die mijn ouders Luc en Mylène ruim dertig jaar geleden hadden opgestart. Daarom heb ik mijn studies ook in die richting georiënteerd. Eerst architectuur, maar vooral marketing en mijn master in handelswetenschappen vormden de ideale opstapjes richting ondernemerschap in familiebedrijven.”​Moonfox is het familiebedrijf dat commerciële displays voor winkelpunten ontwerpt, produceert en verdeelt. “Tijdens een brainstormsessie in functie van een beurs, kwamen we op het idee om klanten die op de Moonfox-stand kwamen als attentie een kartonnen speelgoedvliegtuig voor hun kinderen mee te geven. Dat bleek een voltreffer, in die mate zelfs dat ik besliste om er samen met medevennoot Astrid Declerck een spin-off van te maken.

Mister Tody richt zich volledig op de creativiteit en speelbeleving van kinderen tussen 3 en 10 jaar. Het gaat om kartonnen ontwerpen (huisje, burcht, raket,...) die we sinds kort helemaal blanco laten (dus niet ingekleurd), waardoor kinderen er helemaal hun eigen invulling aan kunnen geven. Zijn ze het beu, dan kunnen ouders het meegeven met het oud papier om te recycleren.”

Het vindingrijke en creatieve initiatief kwam om diverse redenen nog niet helemaal van de grond. “Voor Astrid was het na twee jaar niet langer combineerbaar met haar fulltime job bij Voka.

Ik heb er dan zelf mijn schouders onder gezet, maar door corona, mijn overname van Moonfox vorig jaar en het moederschap (Evelyne werd onlangs mama van een dochtertje, red.) brandden de activiteiten van Mister Tody gedurende een tijdje op een laag pitje. Vorig boekjaar bedroeg de omzet 30.000 euro. Dat is het equivalent van 6.000 verkochte stuks, een combinatie van kleine en grote producten."


39 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page