top of page

Waarom is karton niet gemaakt uit 100 procent gerecycleerd materiaal?

Momenteel is karton gemaakt uit een combinatie van gerecycleerde en nieuwe vezels.


Maar waarom heeft karton nieuwe vezels nodig?

Tijdens het karton recyclageproces worden de kartonvezels uit elkaar getrokken. Elke keer dat ze door dit proces gaan, breken ze een beetje meer. Na een aantal keren worden deze vezels te klein en te broos om voldoende een ​​vast materiaal te vormen. Daarom moeten er nieuwe vezels worden toegevoegd om ervoor te zorgen dat het karton dat we gebruiken sterk genoeg is om de vele en zware producten te kunnen dragen over een langdurige periode.


Waar komen de nieuwe vezels van?

Deze nieuwe vezels moeten ergens vandaan komen en, zoals velen van jullie weten, komen ze van hout. Maar wees gerust, er worden geen bomen gekapt om papier of karton te maken. We gebruiken gewoon het afval van de houtindustrie. Met name de snippers en de kleine vezels. Dit afval wordt hergebruikt en geupcycled om nieuw papier en karton te maken. Hierdoor wordt afval in de houtindustrie geminimaliseerd en krijgen we sterk en milieuvriendelijk karton.

Dus alles bij elkaar genomen is ons karton een gerecycleerd en afvalreducerend materiaal, dat de planeet en onze omgeving op een goede manier dient. En daarom zijn vele merken fan!


Hebben je hierover nog vragen? Willen jullie ook zo een gerecyclede display? Laat het ons zeker weten!

23 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page