top of page

Moonfox en Jet Import vormen twee-eenheid voor POS-succes

Merken in de kijker zetten, dat doen ze bij Moonfox al 35 jaar met verve. Hun displays en verpakkingen springen overal ten lande – en buiten de grenzen – in het oog. Maar bovenal zorgen ze voor een sterke positionering, een grotere naambekendheid en meer verkoop. Zo ook bij Jet Import, een van de grootste distributeurs van premium dranken in de Benelux.Communicerende vaten

De Point Of Sale-oplossingen van Moonfox tonen hoe origineel en veelzijdig je kan omspringen met karton. Toch is creativiteit maar één reden waarom bedrijven bij Moonfox aankloppen. De échte meerwaarde schuilt in maatwerk en langetermijnrelaties. Daar weten ze bij Jet Import alles van. De toonaangevende distributeur van dranken zoals Red Bull, Fever-Tree, en Copperhead Gin vertrouwt al jaren op Moonfox. Met succes.

Onze relatie met Moonfox is gebaseerd op wederzijds begrip”, vertelt Maarten Wils, POS & Activation Specialist bij Jet Import. “Er is een organisch gegroeide symbiose tussen onze bedrijven. Als we samenwerken, zijn we haast één. Ik ben er altijd gerust in dat een project goed afloopt. Het is ontzettend fijn om op je twee oren te kunnen slapen. We weten dat onze opdrachten – hoe uiteenlopend ook – bij Moonfox in bekwame handen zijn.”

Evelyne Depuydt, zaakvoerder van Moonfox, voelt de samenwerking op dezelfde manier aan: “Onze taak houdt niet op bij kwaliteitsvolle artikelen afleveren. Wij willen een waardevolle relatie opbouwen met onze klanten. Meedenken en anticiperen. Niets geeft meer voldoening dan bijdragen aan het succes van onze klanten. Daarvoor gaan we met heel ons team tot het uiterste.” De aanpak van Moonfox zit intrinsiek vervat in de naam van het bedrijf. ‘Moon’ refereert aan ‘naar de maan reiken’; de vos staat dan weer symbool voor de wijsheid die met de jaren komt.

"Als we met Moonfox samenwerken, zijn we haast één. Ik ben er altijd gerust in dat een project goed afloopt."

POS stuwt verkoop de hoogte in

Moonfox en Jet Import werken ondertussen een zevental jaar samen. En dat voor meerdere merken van de distributeur, en ook voor verschillende verkooppunten, acties en campagnes. Dat POS werkt, staat buiten kijf.

Evelyne: “Je mag nog zo’n grote naambekendheid hebben, de meeste aankoopbeslissingen vinden nog altijd plaats in het verkooppunt. Een strategisch geplaatste display in het juiste formaat en met de juiste uitstraling, activeert de consument en trekt hem over de streep. Er komt veel denkwerk kijken bij de ontwikkeling van POS-producten. Hoe nauwer de relatie met onze klanten, hoe beter wij ons kunnen inleven in hun doelstellingen én de (onbewuste) wensen van de consument. Met Jet Import zitten we altijd snel op dezelfde golflengte. We kennen elkaar en elkaars visie en werkwijze door en door.”

Wat wij ook waarderen aan Moonfox”, vertelt Maarten, “is dat de medewerkers snel schakelen. Dat is in onze business een must. Ze hebben bij wijze van spreken aan één woord genoeg om de essentie te vatten. Zo vermijden we tijdrovende briefings en ellenlange correctierondes. Een beknopte briefing volstaat om alles in gang te zetten – van ontwerp tot productie.”

De service van Moonfox mag je gerust all-in noemen. Na de productie worden er nog grondige kwaliteitstesten gedaan om zeker te zijn dat de displays tegen een stootje kunnen – ook tijdens het transport. Evelyne: “Indien nodig, testen we onze displays zelfs met de producten erin. Daarbij houden we rekening met werkelijk álles. Bijvoorbeeld dat een vloeistof anders beweegt in een flesje dan in een blik. Het lijken details, maar je mag ze niet over het hoofd zien.”

Maatwerk en teamwerk

Moonfox voert opdrachten uit voor de verschillende merken van Jet Import, waaronder vaak voor het populaire Red Bull. Maarten: “Red Bull is letterlijk een ‘hoogvlieger’ in ons gamma. Heel geliefd en met een plezante hoek af. De POS-materialen moeten dat ook uitstralen. En dat zijn er best veel, want Red Bull voert het hele jaar door thematische campagnes. Nu eens om een nieuwe smaak te lanceren, dan weer om een Red Bull event in de spotlights te zetten. In september komt er trouwens opnieuw een zeepkistenrace aan. Iets om naar uit te kijken!”

"Met Moonfox zijn we groot genoeg om veeleisende opdrachten tot een goed einde te brengen en klein genoeg om dicht bij de klant te staan"

Wat onze samenwerking met Jet Import zo leuk maakt, is de diversiteit van de opdrachten”, zegt Evelyne. “Hoewel we onze klanten ook standaard displays bieden, blijft het maatwerk toch de plezantste uitdaging. Dan komen onze USP’s – luisteren, adviseren en begeleiden – optimaal tot hun recht. Als bedrijf zijn wij groot genoeg om veeleisende opdrachten tot een goed einde te brengen, en klein genoeg om dicht bij de klant te staan. Ons teamwerk en de persoonlijke relatie met de opdrachtgevers vormen de sleutels tot ons succes.”


Duurzame producten en relaties

Maatwerk in karton, wat kan je daar allemaal mee aanvangen? Heel veel, zo blijkt. Van verpakkingen, vloer- en toonbankdisplays tot schap- en palletdisplays. De vormgeving, uitstraling, lettertypes ... worden afgestemd op de branding van het merk. En de kwaliteit van de producten is hoogwaardig genoeg om (soms ruw) transport en wekenlange etalering te doorstaan. Op het vlak van duurzaamheid, haalt Moonfox trouwens ook een prima score. Evelyne: “Ons gebouw voldoet aan de BEN-normen. We wekken onze eigen groene stroom op met zonnepanelen. Bovendien is zo’n 80 procent van ons karton gerecycleerd. De overige 20 procent moet uit nieuwe vezels bestaan om de kwaliteit te verzekeren. We hergebruiken restjes waar mogelijk, en we printen met ultradekkende inkt om ons verbruik in te perken.”

Duurzame producten én duurzame klantrelaties – daarvoor zetten ze bij Moonfox alle dagen hun beste beentje voor. Wie ‘ze’ zijn? Een vijftienkoppige ploeg die instaat voor ontwerp, productie, accountmanagement en follow-up.

Voor Maarten van Jet Import is het Moonfox-team ondertussen bijna familie: “Nog een groot voordeel van onze samenwerking, is de nabijheid van Moonfox – letterlijk en figuurlijk. We steken vaak de koppen bij elkaar om te brainstormen over opdrachten. Een aangename wisselwerking die een fantastisch resultaat oplevert. Tot nog toe is alles altijd op wieltjes gelopen. En mocht er toch ooit iets misgaan, dan ben ik ervan overtuigd dat Moonfox snel met een oplossing op de proppen komt.” Evelyne vult aan: “Als familiebedrijf hanteren wij lage drempels en spelen we kort op de bal – zowel intern als extern. We willen een toegankelijke partner zijn bij wie klanten in alle vertrouwen en gemoedsrust aankloppen. Onze relatie met Jet Import is daar het schoolvoorbeeld van. We communiceren open en transparant en zitten oprecht met elkaar in. Succes smaakt zoveel beter als je het kunt delen.”

47 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page