top of page

Recybox - je sorteer vuilnisbakken in karton

Bijgewerkt op: 16 dec. 2022

Deze ingenieuze vuilnisbak in karton is tot stand gekomen door de goede samenwerking tussen de Moonfox ontwerpstudio en Vanheede Environmental Group. Behalve er te gek uit zien, is de Recybox ook de perfecte sorteerpartner. De meest ecologische, duurzame en budgetvriendelijke vuilnisbak, da’s de Recybox.


Ecologische en budgetvriendelijke vuilnisbak in karton


​Deze ingenieuze vuilnisbak in karton is tot stand gekomen door de goede samenwerking tussen de Moonfox ontwerpstudio en Vanheede. Behalve er te gek uit zien, is de Recybox ook de perfecte sorteerpartner. De meest ecologische, duurzame en budgetvriendelijke vuilnisbak, da’s de Recybox. Doordat de Recybox volledig uit karton is gemaakt, is hij ook 100% recycleerbaar. Karton is biologisch materiaal dat meermaals kan gerecycleerd worden om ‘nieuw’ karton te maken. Wist je dat nieuw karton altijd bestaat uit minstens 75% oud karton?

Serieus of liever met een knipoog?


Om verschillende doelgroepen aan te spreken besloot Vanheede om twee verschillende prints te lanceren van hun kartonnen vuilnisbak om te sorteren. Een serieuze met duidelijke en eenvoudige icoontjes en eentje met grappige vuilnismonsters die op hun manier duidelijk de boodschap overbrengen. Dankzij de flexibiliteit van het productieproces via onze digitale printer kunnen we vlot inspelen op de vraag naar meerdere drukversies.





Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek


Bij de creatie van de Recybox werd rekening gehouden met alle opmerkingen en ervaringen uit het werkveld. Op basis van psychologisch onderzoek werden belangrijke aanpassingen ontwikkeld die écht het verschil maken:

  • Ergonomisch en licht om te hanteren.

  • Waterbestendige pootjes aan de onderkant.

  • Vaste volgorde, voor PMD, papier & karton en restafval. Restafval is de laatste en moeilijkste optie, je moet het deksel omhoog doen.

  • Het schuin deksel zorgt ervoor dat men er niets op kan leggen.

Lees er hier alles over: https://www.vanheede.com/nl/recybox/


Ook op zoek naar een partner die jouw projecten tot leven kan brengen? Bij Moonfox ben je alvast aan het juiste adres! Ontdek hier meer inspiratie en neem hier contact met ons op om uw vraag vandaag nog op te starten.


3 weergaven0 opmerkingen
bottom of page