top of page

Waar moet je op letten bij het ontwerpen van POS displays in karton?

Een opvallende kartonnen display in de stijl van je merk en product is één. Die display goed laten functioneren binnen het retail-gebeuren is twee. Hieronder bespreken we enkele aandachtspunten die van pas zullen komen bij de ontwikkeling van je kartonnen POS displays. Scrollen maar!


Eerlijk is eerlijk: een mooi display ontwikkelen is een vak op zich. Waarom? Je moet met heel wat rekening houden zoals: "Hoe geraakt die display op display op de winkelvloer?", "Hoe wordt de display juist en snel opgezet?", "Hoe vlot en eenvoudig is het voorraadbeheer?", "Hoe wordt mijn display gerecycleerd?". Je merkt, een display in karton moet er niet alleen goed uitzien, tegelijk moet het ook functioneel zijn. En dat verliezen sommigen wel eens uit het oog. Kartonnen POS displays mogen uiteraard creatief zijn, maar er wordt niet altijd genoeg stilgestaan bij het hele functionele en logistieke gebeuren. Want hoe je het draait of keert: de opbrengst van een kartonnen display -staat of valt hiermee. Geen nood, bij Moonfox nemen we het allemaal mee tijdens de ontwerpfase.


Kartonnen POS displays: méér dan zomaar mooi

Zodra onze ontwerper klaar is met de ontwikkeling van de display, worden de anderen in de schakel aan het werk gezet. Denk maar aan transporteurs en andere logistieke partners, beschermde werkplaatsen, merchandisers, winkelmanagers, tijdelijke krachten die karton POS displays monteren en klaarzetten…


Je ziet het: vóór een display helemaal opgesteld staat, zijn er al veel schakels gepasseerd. Daarom moet de ontwerper rekening houden met het volledige proces. Ontdek hieronder onze checklist waarmee ieder project afvinken.


1. PROBLEEMLOOS TRANSPORT VAN POS DISPLAYS

Het eerste punt waar je aandacht aan moet schenken bij het ontwikkelen van een kartonnen POS display is het transport. Zo moet het display eenvoudig stapelbaar zijn, ergonomisch zijn en een doordachte verpakking hebben. Logisch. Wie zet er nu een gehavend karton display op zijn winkelvloer?


2. GEEN AANSLAG OP JE OPSLAG

Eenmaal displays ongehavend aangekomen zijn, moeten ze worden opgeslagen. Meestal tot de promotieperiode aanbreekt. Ze moeten dus probleemloos opgeslagen worden en passen binnen het voorraadbeheer. Klinkt evident, maar het zou de eerste keer niet zijn dat kartonnen POS displays voor opslagproblemen zorgt.


3. MONTAGE MOET KINDERSPEL ZIJN

Ontwikkelaars zouden niets liever dan hun eigen kartonnen display opzetten in het winkelpunt. Ja, toch? Helaas gaat dit niet. In de praktijk gebeurt de opzet in logistieke centra en beschutte werkplaatsen. Daar is uiteraard niets mis mee, maar het brengt ons rechtstreeks naar de volgende tip: zorg dat de display zo eenvoudig mogelijk te monteren is. Vermijd ellenlange handleidingen, én maak het verstaanbaar voor iedereen. Denk aan eenvoud.


4. DOORDACHT DESIGN

Sommige displays zijn niet functioneel. Denk maar aan kartonnen displays die met nietjes of lijm in elkaar moet worden gezet. Het risico op problemen bij monteren is vervolgens enorm groot. Zo kan het nietjesmachine niet optimaal werken of dat de lijm niet sterk genoeg is. Verder is het ook belangrijk om zeer precies te mikken wanneer je kleeft, anders kan de display niet meer gebruikt worden. Dit zijn factoren die je niet in de hand hebt. Houd je daarom niet in om het terug te sturen naar de ontwerper. In de ideale wereld is een display die zonder hulpmiddelen oerdegelijk te monteren is een kwestie van doordacht design.


5. DEGELIJK, ALL THE WAY

Staat de kartonnen display gemonteerd op de winkelvloer? Staan de producten erop geëtaleerd? Kijk dan even of het gewicht niet te hoog is voor het display-concept. Zie je doorhangende schappen of ineenzakkende displays? Dan vraag je eigenlijk om problemen. De shopper die daarmee geconfronteerd wordt, zal niet meteen vertrouwen krijgen in het gepresenteerde product. Houd er rekening mee dat een display de hele levensduur optimaal moet presteren. Ook in een drukke winkelomgeving met vele grijpgrage handen.


6. ÉÉN AFVALSTROOM

Is de promotieperiode van het product in de kartonnen POS display voorbij? Wat gebeurt er dan mee? Velen verliezen het laatste luik uit het oog: afvalverwerking. Moet er eerst nog druk gedemonteerd worden? Of kan alles in één beweging één afvalstroom in? Dit laatste is ideaal, maar dat had je al begrepen vermoeden we.

Bij Moonfox denken we verder om u de beste display in karton te bieden Wij ontwerpen displays van A tot Z en de bovenstaande tips zijn onze standaard leiedraad doorheen het proces. We denken tot in de details na over de verschillende valkuilen, testen uitgebreid en passen onze know how dagelijks toe.

Ga je met ons in zee, dan mag je gerust zijn dat er over het ontwerp goed werd nagedacht. Alweer een zorg minder.


7 weergaven0 opmerkingen

댓글


bottom of page