top of page

Tips & tricks voor jouw verpakkingen in karton

Bijgewerkt op: 6 mrt.

Kiezen voor kartonnen verpakkingen is niet niet alleen kiezen voor stevig en duurzaam, maar ook voor creativiteit en flexibiliteit. Geen ervaring bij het maken van verpakkingen of Point-of-Sales materiaal?


Geen nood, bij Moonfox helpen we je van concept tot productie en uitlevering. Wij zijn gespecialiseerd in het ontzorgen van onze klanten door hen te helpen bij elke stap van het proces.


We geven graag wat tips om je op weg te helpen.


Op maat

Een van de voordelen van kartonnen verpakkingen op maat is dat ze aangepast kunnen worden aan de specifieke afmetingen van het product. Hierdoor wordt voorkomen dat er te veel ruimte in de verpakking aanwezig is.

Dit wil niet alleen zeggen dat het product beter beschermd wordt tijdens transport, je vervoert er ook minder ‘lucht’ mee. Dat betekent op zijn beurt een efficiëntere stockage en dat zorgt op zijn beurt weer voor


Een afwerkingstechniek die bij je brand past

Er zijn vele druk- en afwerkingstechnieken beschikbaar om kartonnen verpakkingen te personaliseren en te versterken. Aan de hand van jouw wensen, jouw merk en jouw product kiest ons team van experten wat best bij jouw past.


Je wil een luxe finish

Een veelgebruikte afwerking voor een klassevolle en luxueuze uitstraling is de combinatie van Offset drukwerk met een matte lak en foliedruk in goud of zilver.


Foliedruk is een techniek waarbij het drukwerk voorzien wordt van een folie in goud, zilver of een andere kleur voor een opvallende, glazende metalic look. Het is mogelijk om teksten, logo's of afbeeldingen in foliedruk te zetten, om ze extra te accentueren.
Dat klein beetje extra pazaz


Ga voor Offset druk met een SPOT UV afwerking voor een verpakking met dat tikkeltje meer. Spot UV, is een afwerkingstechniek die wordt gebruikt om specifieke delen van drukwerk te accentueren. De glanzende laag kan specifieke delen van het drukwerk accentueren, zoals afbeeldingen, logo's of tekst. Dit kan helpen om drukwerk op te laten vallen en kan een professionele uitstraling geven.


Een ander voordeel van spot UV is dat het een beschermende laag geeft aan drukwerk, die beschermt tegen vuil, vocht en slijtage. Dit maakt het een geschikte afwerking voor drukwerk dat vaak wordt aangeraakt of gebruikt.


Ecologisch is the way to go


Staat jouw brand en product voor duurzaam en ecologisch? Dan is digitale druk op kraft karton de logische keuze. Goed meegenomen, het is ook steeds een budget-vriendelijke optie.


Eerst en vooral is karton een logische keuze want het bestaat uit minstens 85% gerecycleerd papier en het materiaal kan toch wel 7 keer hergebruikt worden. Ook het productieproces van papier, en bijgevolg karton, is wel degelijk ecologisch en duurzaam.


De keuze voor kraft is een logische keuze, het is de meest onbewerkte versie in de kartonsoort en het heeft van nature een ecologische en duurzame connotatie


Digitale druk doordat het minder ‘afval’ heeft dan offset drukwerk, er komen namelijk geen drukplaten en chemicaliën van pas. Bij Moonfox werken we met een digitale UV-printer. Deze versnelt het printproces door het direct uitharden van de speciaal samengestelde UV-inkten met behulp van UV-lampen.Budget friendly please


Kies voor digitale druk zonder extra afwerking om de kosten te drukken. Door de verpakking maar door 1 druk- en afwerkingsproces te laten gaan, worden de kosten logischerwijs gedrukt.

Maar budget-vriendelijk staat zeker niet gelijk aan een goedkope-uitstraling. Kies voor een sprekende opmaak en val zo op.Handgrepen & hendels


Kartonnen verpakkingen op maat kunnen ook worden gemaakt met speciaal gevormde handgrepen of hengsels, waardoor de verpakking gemakkelijker te dragen is. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor producten die vaak verplaatst moeten worden, zoals bij winkelverkoop.
Bedrukte binnenkant


Een verpakking die ook aan de binnenkant bedrukt is? Het is een finishing touch die het product binnenin de verpakking er extra laat uitspringen en die zorgt voor een extra wauw-effect. Wordt regelmatig gebruikt bij geschenkverpakkingen en cadeauboxen.


Krachtig design

Een creatief concept is niet compleet zonder een krachtig design. Ga voor een grafisch ontwerp dat niet alleen past bij jouw merk, het creëert een sterk merkimago en onderscheid jouw product van de concurrentie.

Ben je zelf geen kei in grafisch ontwerp? Kies voor een professional. Zie dit niet als een onnodige kost maar als een investering die je merk en product alleen maar ten goede zal komen.

Klaar om te starten met jouw verpakking?

Start vandaag met jouw project door het aanvraagformulier hier in te vullen.


33 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page